Vredesposter

De “Peace Poster Contest” is een tekenwedstrijd voor kinderen van 11 tot 13 jaar. Elke Lions club in het Multiple District 112 Belgium wordt uitgenodigd deze wedstrijd in zijn gebied te organiseren.

Elk jaar geeft de internationale hoofdzetel in Oakbrook een thema op. Het thema voor 2016 2017 is : “De toekomst van Vrede

In elk district worden een eerste, een tweede en een derde winnaar geselecteerd. De eerste winnaar dingt mee op nationaal vlak en de nationale winnaar doet automatisch mee aan de internationale wedstrijd. De internationale winnaar wordt tijdens de internationale conventie geselecteerd, waar ook de tekeningen van alle nationale winnaars worden tentoongesteld.

De leerlingen uit Via Tienen Eerste Graad namen deel aan deze wedstrijd. De 350 leerlingen maakten verrassende en mooie tekeningen. Uit deze inzendingen werden er vijftien geselecteerd, deze nemen deel aan de selectie van het district. Uit 3500 uitgekozen inzendingen van het district moeten er tijdens de districtsronde een 150-tal tekeningen uitgeselecteerd worden. Uit alle groepswinnaars wordt een “districtslaureaat” gekozen. Uit de winnaars van de 4 districten in België wordt de nationale winnaar gekozen. Deze zal deelnemen aan de eerste prijs op wereldvlak.

De bekendmaking van de 3 laureaten per district en de eindlaureaat zal plaatsvinden tijdens het slotevent op 20 mei 2017 in Lichtaart. De nationale winnaar mag mee naar de Internationale selectie in New York en maakt kans op 2.500 dollar of een van de 23 aanmoedigingsprijzen van 500 dollar.

Inzendingen voor Tienen

Kiezen van de werken