HUIS IN DE STAD vzw

Wie zijn wij?

In Huis in de Stad vzw ondersteunen wij 170 personen met een verstandelijke beperking. De dagelijkse begeleiding van deze mensen wordt opgenomen door een 140-tal personeelsleden.
Huis in de Stad vzw is erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en maakt deel uit van de overkoepelende vzw Pierre Lauwyck.

Wij willen personen met een beperking ondersteunen in hun wonen en dagbesteding. Sommige bewoners wonen in een leefgroep of een huis van de voorziening. Andere bewoners wonen alleen of met twee in een studio of een appartement in de stad. Een deel van de bewoners werkt overdag in de beschutte werkplaats, anderen gaan werken in dagcentrum Berbendaal in Tienen of in de boerderijen de Maire en de Velpe in Bunsbeek. In het dagcentrum en de boerderijen vangen we ook mensen op uit de regio Tienen die ‘s avonds naar huis gaan. Nog anderen krijgen individuele begeleiding in hun thuissituatie of krijgen ondersteuning bij hun begeleid werken in het vrije bedrijf of een andere dienst of voorziening.

SMAC – Pad

Een pad vol Spel, Muziek, Actie & Creativiteit
Wij willen ons aanbod ‘Iedereen Sporten & Bewegen’ verruimen door een SMAC – Pad te creëren.
Dit SMAC – Pad moet de gelegenheid geven om zowel inspanning als ontspanning aan te bieden. Inspanningen zoals bijvoorbeeld: fitness- / bewegingstoestellen, de mogelijkheid om te joggen of te fietsen. Wandelen met of zonder rolstoel. Maar eveneens de mogelijkheid om te ontspannen: plezier te maken, te genieten en te relaxen. Rekening houdend met belevingselementen zoals verschillende geluiden, kleuren, structuren en geuren.

Lions Club Tienen wordt peter en hoofdsponsor van het SMAC – Pad.
Wil u ons ook helpen om van dit pad een pad te maken vol Spel, Muziek, Actie & Creativiteit, kan u ons sponsoren. U doet er onze cliënten en alle bezoekers van Huis in de Stad een groot plezier mee.